Euro funderingen

Funderen in beperkte ruimte

Funderen in beperkte ruimte

Funderen in beperkte ruimte is hét specialisme van Euro Funderingen. Ons machinepark is speciaal uitgerust met materieel dat geschikt is om te werken in moeilijk te bereiken werkomgevingen en werkruimtes met een klein oppervlak of zeer beperkte werkhoogte. We werken aan zowel woningbouw als utiliteitsbouw.

In welke ruimten werken jullie?

Waar reguliere funderingsbedrijven tegen beperkingen aanlopen, komt Euro Funderingen in actie! Reguliere funderingsbedrijven werken met groot en zwaar materieel, wat schade aan wegen en werkomgeving kan aanbrengen tijdens de werkzaamheden. Ons specialistische werk bestaat vaak uit “kruip door, sluip door” klussen, waarbij we onze specialistische, compacte heimachines inzetten. Waarbij een beperkte ruimte in zowel oppervlak, hoogte als aanvoerroute geen probleem is.

De allerkleinste machine (de mini C) kan zijn werk doen bij slechts 1,85m werkhoogte voor projecten waarbij gebruikt wordt gemaakt van de kleinere diameter stalenbuis palen met een diameter van 168 t/m 273 mm. Voor de grotere diameters die wij aanbrengen, (tot 609mm), heeft onze B-2500 nog steeds maar een werkhoogte van 2,4m nodig.

Meerdere van onze machines zijn rond de 80cm breed. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk door een normale deuropening op de werkplek komen. Denk hierbij ook bijvoorbeeld aan de achtertuin in een volgebouwde woonwijk. Maar ook het naar binnen takelen door een raam is een methode waar wij niet door afgeschrikt worden.

Ons materieel wordt aangedreven door middel van een Powerpack diewel 70m afstand kan blijven staan. Hierdoor kunnen we ons soepel, zonder schade aan te richten, bewegen tot op de bouwplaats. Bovendien is er hiermee geen dieseluitstoot binnenshuis.

Deze methodes hanteren we

Afhankelijk van het project waar we heien in beperkte ruimte gebruiken we verschillende funderingsmethodes:

Trillingsarm heien in beperkte ruimte

Onze meest gebruikelijke heimethode is die van de inwendig geheide stalen buispaal. Deze methode is (ten opzichte van de regulier aangebrachte prefab betonpalen) trillings- en geluidsarm te noemen.

De stalen buispaal wordt opgebouwd uit diverse elementen en met een “miniheimachine” de grond in gedreven middels een inwendig valblok. Door de aanwezige beperkte ruimte doen we dit met buiselementen die voor aanvoer al tot de juiste werkhoogte hebben voorbewerkt. Er wordt continu een nieuw element op de buis gelast totdat de juiste diepte is bereikt. Indien lassen niet mogelijk is door bijvoorbeeld brandgevaar, worden er palen met schroefdraad gebruikt. Als de vaste zandlaag bereikt is, wordt de buis op hoogte afgewerkt, gevuld met beton, en voorzien van (kop)wapening.

Trillingsvrij funderen in beperkte ruimte

Als trillingsarm funderen niet mogelijk is door verwachte overlast en/of de aanwezige instabiliteit van de werkomgeving, kunnen we gebruik maken van trillingsvrije methodes.

Bijvoorbeeld de casing draaipaal: een holle, dikwandige stalen buispaal, voorzien van een schroefblad aan de onderkant. Hierbij kunnen de elementen middels elektrisch lassen of schroefdraad aan elkaar gekoppeld worden. Deze palen worden bij het bereiken van de juiste diepte ook op hoogte afgewerkt, gevuld met beton en voorzien van een (kop)bewapening wanneer de juiste diepte is bereikt.

Ook maken wij gebruik van de specialistische schroefinjectiepaal. Deze paal wordt tijdens het boren onder druk gevuld met grout (een soort cement), en wordt hierbij tevens aan de buitenkant tot aan de schroefbladdiameter omringd met grout. Hierdoor kunnen we deze paal (afhankelijk van de ondergrond) tot wel 30m diep aanbrengen en een groot draagvermogen bereiken met een zeer hoge druk- en trek belasting.

Succesvolle funderingsprojecten in beperkte ruimte

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op of vraag een offerte aan. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Specialist in beperkte ruimte