Al 19 jaar uw betrouwbare funderingspartner

Stalen buispalen

Home Beperkte ruimte Stalen buispalen

Stalen buispalen

Stalen buispalen

Euro Funderingen is specialist als het gaat om stalen buispalen. Wij adviseren u graag over paalberekeningen en het plaatsen van stalen buispalen.

Berekeningen

Geotechniek is ons dagelijks vak. Wij adviseren u dan ook graag met paalberekeningen. De paaldiameter is afhankelijk van de paalbelasting en het draagvermogen van de grondlaag. Hierbij hanteren wij uiteraard de NEN norm en voeren wij het benodigde grondonderzoek uit. Met deze gegevens kunnen wij u gedegen advies geven over stalen buispalen. Niet alleen over de paalspecificaties, maar ook over de toelaatbare draagvermogens.

Ø 114 mm
Ø 130 mm
Ø 168 mm
Ø 219 mm
Ø 273 mm
Ø 324 mm
Ø 355 mm
Ø 406 mm
Ø 508 mm

Plaatsen van de kleinste buispalen

De twee kleinste stalen buispalen van 114 en 130 mm worden met behulp van een bodemraketsysteem de grond ingedreven. De bodemraket is te vergelijken met een snelslaghamer, werkend op luchtdruk, die op de stalen buispaal wordt geplaatst. Het is een grondverdringende methode waardoor er een maximaal draagvermogen wordt gecreëerd. Afhankelijk van de lengte worden buiselementen op elkaar geplaatst.

Alleen de bodemraket en de stalen buispaal elementen worden met behulp van een kruiwagen naar de werkplek vervoerd. De compressor blijft op straat. Hierdoor is dit systeem bijna overal inzetbaar. Aangezien de slagenergie van de bodemraket beperkt is, is een bodemonderzoek heel belangrijk om na te gaan of het gewenste resultaat bereikt kan worden.

Toepassingsgebieden:

 • Lichte uitbreidingen
 • Machine / archiefkast fundatie
 • Funderingsherstel
 • Renovatie

Plaatsen van buispalen vanaf Ø 168 mm

Vanaf de diameter 168 mm worden de stalen buispalen met behulp van een inwendig valblok de grond ingedreven. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van compacte hei-installatie.

Bij het aanbrengen van de stalen buispaal, met een inwendig valblok, wordt de punt van de stalen buispaal voorzien van een stalen voetplaat. Afhankelijk van de paallengte worden de buiselementen aan elkaar gekoppeld door middel van een trompverbinding. Deze stalen buiselementen worden vervolgens elektrisch aan elkaar gelast. Nadat de stalen buispalen op het gewenste inheiniveau zijn aangebracht, worden deze gevuld met betonspecie en van de benodigde kopwapening voorzien.

Toepassingsgebieden
De stalen buispalen vanaf Ø 168 mm worden toegepast in:

 • Serre-, uitbreiding-, berging- en bijkeuken fundaties
 • Kantoren en scholen
 • Loodsen en fabrieken
 • Machine fundaties
 • Nieuwbouw in binnensteden, waar de aanvoerroutes beperkt zijn
 • Inpandige paal fundaties
 • Casingpalen voor hydraulische hefbruggen in garages

Wilt u meer weten over ons familiebedrijf? Stel hier uw vraag