Mogelijkheden voor de fundering voor uw tuinhuis
De keuze voor een fundering hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van het te bouwen tuinhuis en de bodemgesteldheid. Hier zijn enkele veelgebruikte opties:
- Tegels op ophoogzand: Dit is alleen geschikt voor zeer lichte constructies, zoals een klein eenvoudig opslagschuurtje.
- Betonnen plaatfundering: In een kuil wordt grind en folie aangebracht, waarna gewapend beton wordt gestort. Deze plaatfundering is mooi vlak, maar alleen geschikt voor stevige ondergrond.
- Strokenfundering: Beton wordt gestort in uitgegraven stroken waar de muren komen, met een dunnere betonnen bodemplaat. Dit bespaart beton, maar is alleen mogelijk voor lichtere tuinhuizen.
- Fundering op palen: Wilt u een mooie tuinkamer laten aanleggen, of heeft u slappe ondergrond? Dan weet u met funderingspalen zeker dat u jaren zorgeloos kunt genieten.
Meten is weten, wat voor ondergrond heeft u? Wilt u een mooie grote schuur neerzetten? Dan is het belangrijk om te weten op wat voor grond u deze neerzet. Met een grondonderzoek weet u wat voor grond u heeft, hoe stevig deze is en waar de vast zandlaag zich bevindt.
De keuze voor buispalen in Friesland
Buispalen zijn een uitstekende optie voor de fundering van uw tuinhuis in Friesland, zeker wanneer u kiest voor een royaal, multifunctioneel tuinhuis waar u veel in wilt vertoeven. Deze lange, cilindervormige metalen palen worden in de grond gedreven tot een stabiele zandlaag is bereikt, waarna ze volgestort worden met beton, wat ze ideaal maakt voor gebieden met een zachte of ongelijkmatige ondergrond.
Waarom buispalen ideaal zijn:
- Onstabiele ondergrond: buispalen worden zo diep aangebracht dat van onstabiliteit geen sprake meer is.
- Grondwaterstand: buispalen hebben geen last van hoge of lage waterstand die verzakkingen kunnen veroorzaken.
- Grote constructies: Voor grotere tuinhuizen bieden buispalen de benodigde draagkracht.