Al 19 jaar uw betrouwbare funderingspartner

Bodemonderzoek door Euro Funderingen

Home Grondonderzoek Bodemonderzoek door Euro Funderingen

Bodemonderzoek door Euro Funderingen

Waarvoor is bodemonderzoek

Het uitvoeren van bodemonderzoek is essentieel voor het aanbrengen van degelijke fundering. Zonder dergelijk bodemonderzoek kan het gebeuren dat na het bouwen van een woning, aanbouw of schuur, er binnen een mum van tijd verzakkingen optreden. Dit komen wij in de praktijk helaas geregeld tegen: er is gebouwd zonder bodemonderzoek te doen, en na een jaar worden wij gebeld of we de verzakte uitbouw kunnen herstellen. Heel vervelend voor de woningeigenaar, helemaal omdat het te voorkomen was.

Dit is ook de reden dat er bij de aanvraag van een bouwvergunning vaak wordt gevraagd naar een bodemonderzoek door de gemeente. Ook bij grondverplaatsing is bodemonderzoek nodig om bijvoorbeeld verontreiniging uit te sluiten (of vast te stellen). Bij een dergelijk onderzoek bekijken we de samenstelling van de grond. Op welke diepte bevind zich grondwater? Wat is de milieutechnische kwaliteit? Waar is de vaste zandlaag? D

Onze sondeermachine

Dit onderzoek doen we met onze sondeermachine. Deze mini-rups kan zich gemakkelijk over alle ondergronden bewegen, en past door zijn compacte formaat door elke standaard deur. Hierdoor is inpandig onderzoek ook helemaal geen probleem. De toegang hoeft slechts 1,2m hoog en 80cm breed te zijn. Eenmaal aangekomen op de locatie wordt een sonde de grond in gedrukt om de opbouw van de bodem vast te stellen. Uiteraard gebeurt de sondering conform NEN-EN-ISO 22476-1. Naar aanleiding van de meetsignalen zoals puntweerstand, kleedweerstand en meer, wordt deze informatie op kantoor in de computer uitgewerkt tot een grafiek.Meer weten over hoe de bodemonderzoek in zijn werk gaat? Kijk dan op deze pagina.

We zijn VCA* gecertificeerd en het spreekt voor zich dat aan kwaliteit en veiligheid voortdurend de hoogste aandacht wordt besteed.

De kosten van bodemonderzoek

Euro Funderingen voert voor jou gedegen sonderingen uit zodat je vol vertrouwen kan bouwen. Benieuwd naar de kosten van sondering voor jouw project? Vraag dan via ons aanvraagformulier simpelweg je gegevens in en je krijgt zo snel mogelijk een offerte. Andere vragen over sonderingen? Neem dan contact met ons op en we staan je graag te woord.

Wilt u meer weten over ons familiebedrijf? Stel hier uw vraag