Al 19 jaar uw betrouwbare funderingspartner

Sondering

Sondering uitvoeren

Bij het aanvragen van een bouwvergunning wordt vaak om bodemonderzoek gevraagd door de gemeente. In het geval van grondverplaatsing of funderingsherstel is vaak ook sondering nodig. Maar eigenlijk is sondering gewoon essentieel voor het aanleggen van een goede fundering. Het belangrijkste voor de fundering wat we onderzoeken bij een grondonderzoek is op welke diepte zich de vaste zandlaag zich bevindt. Deze bepaalt namelijk wat voor soort fundering geplaatst dient te worden. Als de zandlaag zich direct onder de grond bevindt, kan een fundering op staal geplaatst worden. maar indien dit niet het geval is, zal een fundering op palen geplaatst moeten worden. Tegelijkertijd bekijken we ook waar en hoe diep het grondwater is, en kijken we naar de milieutechnische kwaliteit van de grond. Bij deze sondering drukken we met een sonde (ook wel conus of meetstift), de bodem weg om de opbouw van de bodem vast te stellen.

Onze mini-rups

Euro Funderingen is gespecialiseerd in het uitvoeren van sonderingen in beperkte ruimtes, ideaal als je een bodemonderzoek voor een aanbouw nodig hebt bijvoorbeeld. Onze mini-sondeerrups kan op bijna alle locaties een sondering voor u uitvoeren. Dit sondeerapparaat kan bijna alle bouwlocaties bereiken, zowel in- als uitpandig. Het apparaat heeft een toegangshoogte van slechte 1,2m hoog en 0,8m breed nodig. De sondering wordt uitgevoerd conform NEN-EN-ISO 22476-1, daarbij wordt de puntweerstand en eventueel de kleefweerstand gemeten. De meetsignalen die in de computer zijn opgeslagen worden vervolgens op kantoor uitgewerkt in een grafiek die de diepte tegen de conusweerstand, met de rode lijn, weer geeft. Meer weten over hoe de bodemonderzoek in zijn werk gaat? Kijk dan op deze pagina.

We zijn VCA* gecertificeerd en het spreekt voor zich dat aan kwaliteit en veiligheid voortdurend de hoogste aandacht wordt besteed.

Kosten van sondering

Euro Funderingen voert voor jou gedegen sondering uit zodat je vol vertrouwen kan bouwen. Benieuwd naar de kosten van sondering voor jouw project? Vraag dan via ons aanvraagformulier simpelweg je gegevens in en je krijgt zo snel mogelijk een offerte. Andere vragen over sonderingen? Neem dan contact met ons op en we staan je graag te woord.

Wilt u meer weten over ons familiebedrijf? Stel hier uw vraag