Euro funderingen

Sondering in beperkte ruimte

Sondering in beperkte ruimte

Sonderingen vormen een onmisbare schakel in elk bouwproject om een duurzame fundering te kunnen garanderen. Met meer dan 30 jaar ervaring en een indrukwekkend portfolio, is Euro Funderingen  dé specialist in sonderingen op de meest uitdagende locaties.

Dankzij onze expertise en geavanceerde apparatuur kunnen wij op vrijwel elke plek een sondering van topkwaliteit uitvoeren. Of het nu gaat om een dicht bebouwde stedelijke omgeving voor funderingsherstel, of grondonderzoek op een afgelegen toekomstig bouwterrein, wij staan voor u klaar.

Hoogste kwaliteit sonderingen

Wanneer is een sondering nodig?

Een sondering is essentieel voor verschillende bouwprojecten. Hier zijn enkele situaties waarin een sondering noodzakelijk is:

  • Aanvragen van een bouwvergunning: Gemeenten vragen vaak om grondonderzoek als onderdeel van de vergunningsaanvraag.
  • Funderingsherstel: Bij herstelwerkzaamheden aan funderingen is grondonderzoek cruciaal om de juiste aanpak te bepalen.
  • Nieuwbouwprojecten: Voor het aanleggen van een stabiele fundering is inzicht in de bodemopbouw onmisbaar.

Bij een sondering wordt een sonde, ook wel conus of meetstift genoemd, in de bodem gedrukt om de opbouw van de bodem vast te stellen. Dit helpt bij het bepalen van de draagkrachtige zandlaag, die essentieel is voor een stabiele fundering.

Bij Euro Funderingen voeren wij sonderingen uit volgens de hoogste standaarden. Wij werken standaard met klasse 3/TE 1, de hoogst haalbare kwaliteitsklasse voor de gebruikelijke meetapparatuur in Nederland. Onze werkzaamheden voldoen aan de NEN-EN-ISO 22476-1 norm, waarbij zowel de puntweerstand als de kleefweerstand nauwkeurig worden gemeten. Dit zorgt ervoor dat wij altijd  nauwkeurige gegevens leveren waarmee een betrouwbaar plan kan worden gemaakt.

De werkwijze met onze mini sondeerrups

De sondering in beperkte ruimte wordt uitgevoerd met een mini sondeerrups. Met een breedte van 0.80 meter, een hoogte van 1.80 meter en een lengte van 2.50 meter kan dit sondeerapparaat bijna alle bouwlocaties bereiken, zowel in- als uitpandig. Het tegengewicht om de sonderingen te nemen wordt verkregen d.m.v. grondankers. Een andere mogelijkheid is om aan een bestaande betonvloer te verankeren m.b.v. geboorde ankerbouten. Het gewicht van onze sondeerstelling is circa 1600 kg.

Sonderingen waar u op kunt bouwen

Bij Euro Funderingen staan wij bekend om onze betrouwbaarheid en expertise. Met meer dan 700 tevreden opdrachtgevers en meer dan 3025 opgeleverde projecten, zijn wij uw ideale partner voor grondonderzoek en sonderingen. Onze VCA-certificering en lidmaatschap van het NVAF en KCAF garanderen dat wij altijd de hoogste aandacht besteden aan kwaliteit en veiligheid.

Neem contact met ons op

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner voor uw sondering? Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan. Wij staan klaar om u te helpen met al uw vragen en zorgen ervoor dat uw project op een solide basis staat.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op of vraag een offerte aan. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Specialist in beperkte ruimte