Euro funderingen

Heien naast bestaande woning

Funderen in beperkte ruimte

Heien naast bestaande woningen vraagt extra veel aandacht voor het voorkomen van schade en overlast in de omgeving. Heien brengt trillingen en geluid met zich mee, die overlast kan veroorzaken voor mensen en schade kan veroorzaken aan kwetsbare gebouwen. Bovendien kan bouwverkeer omwonenden hinderen tijdens de werkzaamheden.

Om deze redenen moet bij heien naast bestaande bebouwing rekening gehouden met het beperken van overlast. Dit is mogelijk met trillingsarm heien of zelfs trillingsvrij funderen met klein materieel.

Heien in bestaande woonwijk: Voorkom schade en overlast

Heien naast bestaande woningen is een klus die om speciale aandacht vraagt. Gelukkig zijn er technieken zoals trillingsvrij heien die deze problemen kunnen voorkomen. Euro Funderingen is een specialist op dit gebied met jarenlange ervaring.

Risico’s van traditioneel heien in woonwijken

Bij traditioneel heien worden betonnen palen de grond ingeslagen. Mogelijke gevolgen van traditioneel heien in een woonwijk zijn:

  • Scheuren in muren en funderingen van omliggende panden
  • Verzakkingen en andere funderingsschade
  • Geluidsoverlast voor bewoners
  • Trillingen die in de wijde omtrek voelbaar zijn
  • Klachten en schadeclaims van omwonenden

In dichtbebouwde woonwijken, zoals oudere buurten, is de bouwlocatie vaak überhaupt niet te bereiken met traditioneel heimaterieel.

De oplossing voor heien in woonwijken

Euro Funderingen heeft met haar kleine materieel de oplossing voor heien naast bestaande bouw. Deze kleine heistellingen kunnen trillingsarm werken zonder overlast en risico op schade. Hierbij wordt gewerkt met een fundering van holle buizen, die later worden gevuld met beton. Door ín de buis te slaan (in plaats van bovenop de betonnen paal) worden geluid en trillingen drastisch verminderd.

Daarnaast hebben we ook de mogelijkheid om geheel trillingsvrij te werken. Hierbij wordt de funderingspaal de grond in gedraaid/geboord, in plaats van geslagen. Het geluid van de machine zelf is bovendien zeer gering.

Voldoe aan strenge eisen met trillingsvrij heien

Gemeenten en omgevingsdiensten stellen steeds strengere eisen aan bouwprojecten in woonwijken om overlast en schade te voorkomen. Vaak is trillingsvrij heien zelfs verplicht in de bouwvergunning. Euro Funderingen helpt u te voldoen aan deze strenge eisen. Ook bij vergunningsvrij bouwen kan het verstandig zijn voor trillingsvrij te kiezen. Zo voorkomt u alsnog klachten en schadeclaims van omwonenden.

Euro Funderingen: specialist in heien bij bestaande bouw

Heien in bestaande woonwijken vraagt om een ervaren specialist als Euro Funderingen. Met ons uitgebreide machinepark en ervaren medewerkers zijn wij dé expert in trillingsvrij en trillingsarm heien in bebouwd gebied.

Bovendien werken we uitsluitend op basis van grondonderzoek en berekeningen van een constructeur zodat we u kunnen verzekeren van een fundering die staat als een huis.

Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Succesvolle funderingsprojecten in bebouwd gebied

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op of vraag een offerte aan. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Specialist in beperkte ruimte