Al 19 jaar uw betrouwbare funderingspartner

Heipalen

Home Heipalen

Heipalen

Heipalen zijn er in verschillende vormen. Van hout tot betonnen prefab palen en in de grond gevormde palen. Heipalen worden gebruikt voor funderingen: als er draagkracht nodig is, maar de steun van vaste (zand) grond zit heel diep onder de grond. Euro Funderingen heeft zich gespecialiseerd in heipalen die zeer goed toepasbaar zijn in lastig bereikbare en beperkte ruimtes.

Welke palen gebruiken wij?

Euro Funderingen is een specialist als het gaat om het funderen in beperkte en lastig bereikbare ruimtes en trillingsvrij funderen. Wij maken gebruik van 3 verschillende heipalen:

Stalen buispalen

Grout injectiepalen/ schroef injectiepalen

Casing draaipalen

Stalen buispalen

De stalen buispalen zijn in verschillende diameters. De paaldiameter is afhankelijk van de paalbelasting en het draagvermogen van de grondlaag.

De twee kleinste stalen buispalen van 114 en 130 mm worden met behulp van een bodemraketsysteem de grond ingedreven. Afhankelijk van de benodigde lengte worden buiselementen op elkaar geplaatst. Het is een zogenaamde grondverdringende methode, waardoor er een maximaal draagvermogen wordt gecreëerd.

Worden de diameter van de heipalen groter, vanaf de diameter 168 mm (tot 508 mm), dan wordt met behulp van een inwendig valblok gewerkt. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van compacte hei-installatie.

De punt van de stalen buispaal wordt voorzien van een stalen voetplaat. Afhankelijk van de benodigde paallengte worden de buiselementen aan elkaar gekoppeld door middel van een trompverbinding en vervolgens elektrisch aan elkaar gelast. Nadat de stalen buispalen op het gewenste inheiniveau in de grond zijn geslagen, worden deze gevuld met beton en van de benodigde kopwapening voorzien.

Grout injectiepalen / schroef injectiepalen

Voor het trillingsvrij en zonder geluidsoverlast aanleggen van funderingen maakt de Groutmij.com, waar Euro Funderingen onderdeel van is, gebruik van een uniek en gepatenteerd systeem. Het unieke van de gepatenteerde groutinjectiepalen is het ontwerp van de boorschroef. Dankzij deze boorschroef wordt het cementgrout zeer gedoseerd afgegeven. Daardoor is de paalvoetdiameter gelijk aan de diameter van het schroefblad. Dit maakt de schroefinjectiepaal zeer geschikt voor hoge druk- en trekbelastingen. De stalen buispalen worden toegepast in zowel lichte als zware bouwconstructies en is zeer goed toepasbaar in beperkte ruimtes, al vanaf 2,40 meter hoog en 80 centimeter breed.

Casing draaipalen

De casing draaipalen zijn buispalen die in gedeeltes de grond wordt ingedraaid. De voet van de stalen buispaal is voorzien van een schroefblad. De onderzijde van de buis is voorzien van een voetplaat. Door middel van een hydraulisch aangedreven boormotor en persen via een tandheugelbaan wordt de stalen buispaal naar het aangegeven aanlegniveau gedraaid. Als er naar grotere diepte gegaan moet worden óf bij beperkte werkhoogte worden de buispalen in segmenten aan elkaar gelast. Na het aanbrengen van de buispaal moet deze gevuld worden met beton en voorzien worden van een kopbewapening.

Specialist in het trillingsvrij aanbrengen van heipalen

Grondonderzoek en advies

Naast fundaties zijn wij ook gespecialiseerd in het uitvoeren van grondonderzoeken, zowel in beperkte ruimten als in het open veld. Onze minirups kan op bijna alle locaties een sondering voor u uitvoeren. We zijn VCA* gecertificeerd en aan kwaliteit en veiligheid besteden wij voortdurend de hoogste aandacht. Ook is Euro Funderingen aangesloten bij de NVAF (Nederlandse Vereniging Aannemers Funderingswerken). Na een gedegen grondonderzoek kunnen wij u van het juiste advies voor de fundering voorzien.

Neem contact met ons op!

Wilt u meer informatie over onze producten en/of heeft u behoefte aan een gedegen en helder advies? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Wilt u meer weten over ons familiebedrijf? Stel hier uw vraag