Euro funderingen

Paalfunderingen

Paalfunderingen in beperkte ruimte

Het aanbrengen van een paalfundering is in veel gevallen een essentieel onderdeel bouwprojecten wanneer de draagkracht van de grond onvoldoende is om het gewicht van een gebouw te ondersteunen.

Bij Euro Funderingen zijn we gespecialiseerd in verschillende soorten paalfunderingen met stalen buispalen wanneer de ruimte beperkt is, de omgeving kwetsbaar of overlast zoveel mogelijk voorkomen moet worden.

Verschillende soorten fundering op palen

Wat is een paalfundering?

Een paalfundering is een type fundering waarbij lange palen in de grond worden gedreven om de belasting van een constructie over te brengen naar diepere, stabielere grondlagen: de vaste zandlaag. Dit is in veel gebieden noodzakelijk om iets te kunnen bouwen wat groter is dan een schuurtje.

De twee meest voorkomende paalfunderingen zijn funderingen met betonnen prefab palen en stalen buispalen in segmenten.

Prefab palen

Prefab palen zijn vooraf gefabriceerde betonnen palen die op de bouwplaats in de grond worden geheid. Deze methode heeft verschillende voordelen:

  • Kwaliteit: De palen worden onder gecontroleerde omstandigheden geproduceerd, wat zorgt voor een hoge en consistente kwaliteit.
  • Snelheid: Omdat de palen vooraf worden gemaakt, kan het heiwerk snel worden uitgevoerd.
  • Duurzaamheid: Prefab palen zijn zeer duurzaam en hebben een lange levensduur.

Buispalen

Buispalen zijn stalen buizen die in de grond worden gedreven en vervolgens worden gevuld met beton. Deze methode is vooral geschikt voor projecten waar trillingsarm of trillingsvrij heien vereist is. De voordelen van buispalen zijn onder andere:

  • Flexibiliteit: Buispalen kunnen onder vrijwel alle omstandigheden geplaatst worden
  • Trillingsarm: Deze methode veroorzaakt minder trillingen, wat belangrijk is in dichtbebouwde gebieden of bij gevoelige constructies.
  • Sterkte: Buispalen bieden een hoge draagkracht en stabiliteit.

Prefab versus buispaal fundering

Betonnen prefab palen kunnen voordelig geplaatst worden, helemaal wanneer er sprake is van grotere projecten in een open veld. De grote stellingen die deze palen heien kunnen dan snel werken.

Deze heistellingen brengen echter wel de typische hei-overlast met zich mee. Het geluid kan tot ver in de omgeving gehoord worden en het brengt veel trillingen met zich mee.

Dit is kleine overlast op een industrieterrein, maar kan problematisch zijn in bebouwd of kwetsbaar gebied. Onder deze omstandigheden zijn funderingen met buispalen een uitkomst, en soms zelfs noodzakelijk.

Stalen buispalen zijn hol en worden met een veel kleinere machine aangebracht. Bij deze machines valt het heiblok in de paal, in plaats van er bovenop. Dit zorgt voor significant minder kabaal en trillingen. Een uitkomst voor bijvoorbeeld woonwijken. Zo voeren we ook veel funderingsherstel uit.

In de meest kwetsbare gebieden (zoals natuurgebieden of historisch bebouwing), kunnen deze holle stalen buispalen ook trillingsvrij de grond in worden geboord. Hiermee valt alle overlast weg en is er alleen nog wat machinegeluid over.

Voordelen van paalfunderingen bij Eurofunderingen

Bij Eurofunderingen hebben we meer dan 30 jaar ervaring in het uitvoeren van paalfunderingen. Onze expertise en toewijding aan kwaliteit zorgen ervoor dat uw project in goede handen is. Enkele voordelen van onze diensten zijn:

  • Ervaren team: Ons team van deskundige heibazen heeft jarenlange ervaring in het vak en volgt geregeld nascholing.
  • Moderne apparatuur: We maken gebruik van de nieuwste technologieën en machines om het werk efficiënt en nauwkeurig uit te voeren.
  • Klanttevredenheid: We hebben meer dan 700 tevreden opdrachtgevers en meer dan 3025 opgeleverde projecten in Nederland.

Vraag vandaag nog een offerte aan

Bent u geïnteresseerd in een paalfundering voor uw project? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. Bij Eurofunderingen staan we klaar om u te helpen met al uw buispaalfunderingen. Bel ons op 0511 47 21 91 voor meer informatie.

Succesvolle funderingsprojecten in beperkte ruimte

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op of vraag een offerte aan. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Specialist in beperkte ruimte