Euro Funderingen

Raketpalen heien met snelslaghamer

Raketpalen heien met snelslaghamer

De raketpaal is een trillingsarme funderingsmethode voor smallere diameters stalen buispalen. Gezien de smalle diameter van de paal, zijn er nog minder trillingen.

Net als bij de buispaal, is de raketpaal een grondverdringende funderingspaal die tot op de vaste zandlaag geheid wordt. Het verschil is dat bij de raketpaal, boven op de kop van de paal geheid wordt in plaats van in de paal.

De paal kan worden opgebouwd uit segmenten, waardoor deze methode geschikte is voor beperkte ruimtes. Als de paal in de vaste zandlaag is aangebracht, wordt deze afgewerkt op hoogte en voorzien van wapening en beton.

De trillingsarme raketpaal

De raketpaal wordt aangebracht met een hydraulische snelslaghamer. Deze slaat met hoge snelheid bovenop de paal. Deze holle stalen buis is voorzien van een voetplaat waardoor hij aan de onderkant dicht is. Door op de kop te heien wordt de grond weggedrukt zodat de paal stevig in de grond staat.

De paal kan worden opgebouwd uit segmenten als de ruimte beperkt is of de buis op grotere diepte gebracht moet worden. Wanneer het eerste deel bijna helemaal in de grond zit, wordt er een nieuwe holle buis (zonder bodemplaat) bovenop gelast en kan er verder geheid worden.

Nadat de paal diep genoeg is, wordt er stalen wapening in de bovenkant aangebracht en de paal gevuld met beton.

De ruimte bepaalt de machine

We hebben twee machines die geschikt zijn voor de smalle raketpaal. In krappe ruimtes maken we gebruik van de snelslaghamer. Wanneer er meer ruimte beschikbaar is, monteren we een hydroblok op onze V-750, daarmee kan sneller gewerkt worden dan de snelslaghamer.

De raketpaal is erg geschikt voor

  • Fundering voor houtskeletbouw
  • Funderen van een uitbouw
  • Funderen voor tuinkamers

Op Euro Funderingen kunt u bouwen

Heeft u een betrouwbare, kwalitatieve fundering nodig waarbij het noodzakelijk is dat er met minimale overlast en trillingen gefundeerd wordt? Dan kunt u bouwen op Euro Funderingen. Al meer dan 25 jaar maken wij funderingen in heel Nederland, Duitsland en België in moeilijk bereikbare ruimtes.

Door uitsluitend samen te werken met gekwalificeerde constructeurs en te werken volgens de geldende normen, kunnen we u garanderen dat u kunt vertrouwen op onze funderingen.

Succesvolle projecten met de raketpaal

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op of vraag een offerte aan. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Specialist in beperkte ruimte