Euro Funderingen

Schroefinjectiepaal

Trillingsvrij funderen met de schroefinjectiepaal

Funderen met geboorde, trillingsvrije schroefinjectiepalen is een specialistische manier van funderen met stalen buiselementen. Een groot voordeel van funderen met schroefinjectiepalen is dat deze methode geen trillingen genereert, wat overlast en schade aan omliggende gebouwen en natuur voorkomt.

De onderkant van het eerste element is voorzien van een schroefblad, een boorpunt en uitstroom openingen. Deze paal wordt tijdens het aanbrengen onder druk gevuld met grout, wat ook door de openingen aan de onderkant van het eerste paalsegment naar buiten wordt geperst. Hierdoor wordt de paal ook aan de buitenkant voorzien van grout, dit creëert een enorm stabiele fundering met een grote draagkracht en zeer hoge druk- en trekbelasting.

Euro Funderingen is bijzonder ervaren in het aanbrengen van schroefinjectiepalen in beperkte ruimte. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Funderen zonder overlast

Het grootste voordeel van trillingsvrij funderen? Dat u kunt funderen zonder overlast. Door te “heien” zonder trillingen wordt de grootste ergernis van de buren direct verholpen. Bij een schroefinjectiepaal wordt de funderingspaal de grond in gedraaid, waardoor er geen “gebonk” op de paal is wat bij traditioneel funderen zoveel geluidsoverlast veroorzaakt.

Benieuwd hoe dit klinkt? Bekijk deze spontane video die we hebben opgenomen in Harlingen bij het maken van een fundering voor een aanbouw.

Funderen zonder schade

Een groot voordeel van trillingsvrij funderen met een schroefinjectiepaal, is dat deze manier van funderen absoluut geen trillingen met zich meebrengt. De trillingen van de grote heistellingen kunnen schade veroorzaken aan omliggende gebouwen, en de natuur in de omgeving verstoren. Door trillingsvrij te funderen met schroefinjectiepalen wordt deze schade voorkomen.

Sterke fundering met de schroefinjectiepaal

De schroefinjectiepaal wordt ook wel de groutinjectiepaal genoemd. Redelijk letterlijk beschrijvende namen, want deze paal wordt in de grond geschroefd en gevuld met grout (een cementachtig materiaal). Deze schroefinjectiepaal is voorzien van een schroefblad en een punt. Het grout kan door meting gedoseerd worden afgegeven aan de onderkant van de paal, hierdoor wordt de paal ook ingepakt met grout tijdens het draaien. In zowel de vaste zandlaag, als ook rond de paalschacht, komt een laag grout om de paal heen voor een enorm sterke funderingspaal.

Door deze grondverdringende methode te combineren met het inpakken met grout wordt een enorm sterke en stabiele fundering gecreëerd met de volgende eigenschappen:

  • 100% trillingsvrij
  • Geluidsarm
  • Hoogste druk- en trekbelasting
  • De paal is enorm stevig in de grond verankerd
  • In zandgrond kunnen we een paal met een diameter ter grote van het boorblad creëren
  • Goed toe te passen in beperkte ruimtes

 

Het groutinjectie systeem is de perfecte oplossing in beperkte ruimtes en hoogtes. Al in ruimtes vanaf 2,15 meter hoog en 75 centimeter breed voeren wij onze werkzaamheden uit. De verschillende paalsegmenten worden met gelast of met schroefdraadverbindingen aan elkaar verbonden. De lengtes van de paalsegmenten variëren van 1 tot 6 meter. Hiermee kan een paallengte van wel 30 meter gerealiseerd worden, waarvan ook enkele meters zich in de vaste zandlaag kunnen bevinden.

Succesvolle projecten met de trillingsvrije schroefinjectiepaal

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op of vraag een offerte aan. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Specialist in beperkte ruimte