Euro funderingen

Funderingsherstel

Funderingsherstel in beperkte ruimte

Euro Funderingen is expert in funderingsherstel. Vanuit Feanwâlden werken wij in heel Friesland en daarbuiten aan funderingsherstel. Bij verzakte panden en voor restauraties van historische panden komen wij in actie om funderingsherstel uit te voeren. Wij verstevigen panden of zetten deze terug in hun oorspronkelijke stand. Funderingsherstel is nodig om verdere verzakking te voorkomen en de veiligheid te garanderen. Een verzakte fundering kan verschillende oorzaken hebben.

Onderzoek en advies

Voordat we kunnen beginnen met de herstelwerkzaamheden moeten we een inschatting maken van de situatie. Meten is weten, dus voeren onderzoek uit bij het verzakte gebouw en verzamelen informatie over de bodem en de bestaande fundering. Deze sonderingen kunnen wij zelf uitvoeren, ook in krappe ruimtes. Vervolgens stellen we, samen met een bouwkundig Ingenieursbureau, een herstelplan op waarin beschreven wordt welke werkzaamheden we moeten uitvoeren voor het funderingsherstel.

Voor het herstellen van funderingen maken wij gebruik van verschillende methoden in combinatie met stalen buispalen. Welke methodes wij toepassen hangt af van verschillende factoren zoals het gebouw, de mate van verzakking en de ondergrond.

Wij hanteren de volgende werkwijzen:

  • Jukprincipe
  • Consolekop-principe
  • Nieuw ingekaste betonvloer – onderheid
  • Hydraulische trekunit (“bok”)
  • Vijzeltechnieken
  • Tijdelijke funderingen voor verbouwingen

 

Dankzij het funderingsherstel wat wij uitvoeren, vangen wij de bestaande constructie op en worden verdere verzakkingen voorkomen. Bij deze funderingsherstel methoden passen wij mechanische en hydraulische vijzels toe om de constructie onder spanning te kunnen brengen. Ook kunnen wij platte vijzels toepassen voor het opvangen van constructies op een nieuwe fundering. Op deze manier zorgen wij voor optimaal funderingsherstel. Ook zijn wij voortdurend bezig met innovatie, want wij willen altijd vooruit!

Hoe weet je of fundering nog goed is?

Door in een vroeg stadium funderingsherstel uit te voeren voorkom je hoge kosten. Want bij een verzakking houden de kosten helaas niet op met het herstel van de fundering. Na het stabiliseren of herstellen van de fundering zullen bijvoorbeeld de buitenmuren hersteld moeten worden, eventuele kozijnen hersteld, en dan moet het huis van binnen nog netjes gemaakt worden. Tekenen van een slechte fundering zijn:

  • Scheve vloeren
  • Klemmende ramen en deuren
  • Scheuren in dragende of niet-dragende muren
  • Een hoogteverschil met de stoep of de buren

 

Maar een verzakking draait natuurlijk niet alleen om lelijke scheuren in de muren en scheefgezakte kozijnen. Weten dat alles stabiel is, geeft ook gemoedsrust.

Euro Funderingen voor funderingsherstel in Friesland en Nederland

Euro Funderingen uit Veenwouden is expert in het herstellen van allerlei soorten funderingen. We doen altijd gedegen onderzoek zodat we succes en veiligheid kunnen garanderen. We voeren funderingsherstel uit in Friesland, Groningen en heel Nederland. Bekijk onze projectenpagina voor voorbeelden van funderingsherstel. Neem voor een offerte of een onderzoek contact met ons op.

Succesvolle funderingsherstel projecten

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op of vraag een offerte aan. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Specialist in beperkte ruimte