Al 19 jaar uw betrouwbare funderingspartner

Grondonderzoek

Home Grondonderzoek

Advies en grondonderzoek

Naast fundaties zijn wij ook gespecialiseerd in het uitvoeren van grondonderzoeken, zowel in beperkte ruimten als in het open veld. Onze minirups kan op bijna alle locaties een sondering voor u uitvoeren.

We zijn VCA* gecertificeerd en het spreekt voor zich dat aan kwaliteit en veiligheid voortdurend de hoogste aandacht wordt besteed.

Het grondonderzoek wordt uitgevoerd met een minisondeerrups welke ideaal is om zowel in beperkte als in lastig bereikbare ruimtes een sondering uit te voeren. Dit sondeerapparaat kan bijna alle bouwlocaties bereiken, zowel in- als uitpandig. Het tegengewicht om de sonderingen te nemen wordt verkregen d.m.v. grondankers. Een andere mogelijkheid is om aan een bestaande betonvloer te verankeren m.b.v. geboorde ankerbouten. De sondering wordt uitgevoerd conform NEN-EN-ISO 22476-1, daarbij wordt de puntweerstand en eventueel de kleefweerstand gemeten. De meetsignalen die in de computer zijn opgeslagen worden vervolgens op kantoor uitgewerkt in een grafiek die de diepte tegen de conusweerstand, met de rode lijn, weer geeft.

Wilt u meer weten over ons familiebedrijf? Stel hier uw vraag