Al 19 jaar uw betrouwbare funderingspartner

Grondonderzoek

Home Grondonderzoek

Advies en grondonderzoek

Euro Funderingen is ook gespecialiseerd in het uitvoeren van grondonderzoek, zowel in beperkte ruimten als in het open veld. Onze minirups kan op bijna alle locaties een sondering voor u uitvoeren.

Het grondonderzoek wordt uitgevoerd met een mini-sondeerrups welke ideaal is om zowel in beperkte of lastig bereikbare ruimtes een sondering uit te voeren. Dit sondeerapparaat kan bijna alle bouwlocaties bereiken, zowel in- als uitpandig. Het tegengewicht om de sonderingen te nemen wordt verkregen d.m.v. grondankers. Een andere mogelijkheid is om aan een bestaande betonvloer te verankeren m.b.v. geboorde ankerbouten. De sondering wordt uitgevoerd conform NEN-EN-ISO 22476-1, daarbij wordt de puntweerstand en eventueel de kleefweerstand gemeten. De meetsignalen die in de computer zijn opgeslagen worden vervolgens op kantoor uitgewerkt in een grafiek die de diepte tegen de conusweerstand, met de rode lijn, weer geeft.

We zijn VCA* gecertificeerd en het spreekt voor zich dat aan kwaliteit en veiligheid voortdurend de hoogste aandacht wordt besteed.

Bodemonderzoek fundering

Bij het aanvragen van een bouwvergunning wordt vaak om grondonderzoek (ook wel bodemonderzoek of sondering) gevraagd door de gemeente. Ook bij funderingsherstel en verplaatsen van grond wordt meestal grondonderzoek uitgevoerd. Maar eigenlijk is grondonderzoek gewoon essentieel voor het aanleggen van een goede fundering.

Bij deze sondering drukken we met een sonde (ook wel conus of meetstift), de bodem weg om de opbouw van de bodem vast te stellen. Er wordt gekeken waar en hoe diep zich grondwater bevindt, tegelijkertijd kijken we om duurzaamheidsredenen tijdens een bodemonderzoek ook naar milieutechnische kwaliteit van de grond. Maar het belangrijkste voor funderen is welke op diepte de draagkrachtige vaste zandlaag zich bevind die nodig is voor stabiele fundering. Indien deze zandlaag zich direct onder de grond bevindt, kan een fundering op staal geplaatst worden, maar als dat niet het geval is, dient er fundering op palen geplaatst te worden.

Wilt u meer weten over ons familiebedrijf? Stel hier uw vraag