Euro Funderingen

Casing draaipaal

Trillingsvrij funderen met de casing draaipaal

Funderen met de casing draaipaal is een trillingvrije funderingsmethode. De casing draaipaal is een holle stalen buispaal met een dichte voetplaat die voorzien is van één lang schroefblad. Deze paal wordt de grond in gedraaid/geboord, waardoor deze methode tevens grondverdringend is.

Euro Fundering brengt trillingsvrije casing draaipalen aan op werkplekken met een werkhoogte vanaf slechts 2,1 m, op basis van gedegen grondonderzoek en paalberekeningen.

De trillingsvrije casing draaipaal

De CD paal is trillingsvrij en geluidsarm, wat belangrijk is om overlast voor omwonenden en mogelijke schade aan gebouwen te voorkomen. Dat komt omdat deze funderingspaal in de machine vastgeklemd wordt en al draaiend de grond in wordt geperst. Het boorblad maakt dit makkelijker. Het enige geluid wat geproduceerd wordt, komt van de motor en de bewegingen van de machine.

Dat maakt deze methode erg populair

  • In steden en woonwijken
  • Bij historische gebouwen
  • In kwetsbare natuurgebieden

Tot op grote diepte

De casing draaipaal is ideaal voor beperkte ruimtes, omdat de stalen buispaal opgebouwd kan worden uit segmenten, waardoor de lengte van de paal aangepast kan worden aan de beschikbare werkruimte. Bij de casing draaipaal wordt gebruik gemaakt van een dikwandige buispaal zodat deze ondanks de kracht van het draaien zijn stevigheid behoudt.

De lengte van de segmenten wordt bepaald door de beschikbare werkruimte. Wanneer het onderste segment bijna het maaiveld bereikt heeft, wordt er een nieuw segment bovenop gelast. Hoe lang de funderingspaal moet worden, is vastgelegd met een sondering.

Succesvolle projecten met de casing draaipaal

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op of vraag een offerte aan. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Specialist in beperkte ruimte