Euro Funderingen

Casing draaipaal

Trillingsvrij funderen met de casing draaipaal

Funderen met de casing draaipaal is een trillingvrije funderingsmethode. De casing draaipaal is een holle stalen buispaal met een dichte voetplaat die voorzien is van één lang schroefblad. Deze paal wordt de grond in gedraaid, waardoor deze methode tevens grondverdringend is.

De paal kan worden opgebouwd uit segmenten, waardoor deze methode geschikte is voor beperkte ruimtes. Als de paal in de vaste zandlaag is aangebracht, wordt deze afgewerkt op hoogte en voorzien van wapening en beton.

De trillingsvrije casing draaipaal

De casing draaipaal is trillingsvrij en geluidsarm. Dat komt omdat deze funderingspaal in de machine vastgeklemd wordt en al draaiend de grond in wordt geperst. Het boorblad maakt dit makkelijker. Het enige geluid wat geproduceerd wordt, komt van de motor en de bewegingen van de machine.

Dat maakt deze methode erg populair

  • In steden en woonwijken
  • Bij historische gebouwen
  • In kwetsbare natuurgebieden

Tot op grote diepte

De casing draaipaal is perfect toe te passen in beperkte ruimtes omdat de stalen buispaal op te bouwen is uit segmenten. Bij de casing draaipaal wordt gebruik gemaakt van een dikwandige buispaal zodat deze ondanks de kracht van het draaien zijn stevigheid behoudt.

De lengte van de segmenten wordt bepaald door de beschikbare werkruimte. Wanneer het onderste segment bijna het maaiveld bereikt heeft, wordt er een nieuw segment bovenop gelast. Hoe lang de funderingspaal moet worden, is vastgelegd met een sondering.

Succesvolle projecten met de casing draaipaal

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op of vraag een offerte aan. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Specialist in beperkte ruimte