Euro Funderingen

Trillingsarm heien met stalen buispalen

Trillingsarm heien met stalen buispalen

Heien met stalen buispalen is dé methode voor funderingen op plekken die krap of lastig te bereiken zijn. Dit komt omdat de palen opgebouwd kunnen worden uit kortere stukken buis die aan elkaar gelast worden. Heien met stalen buispalen is trillingsarm doordat de paal op diepte wordt gebracht met een inwendig valblok (in plaats van bovenop de paal).

Euro Funderingen is al meer dan 25 jaar actief in trillignsarm heien met stalen buispalen en werkt vanaf slechts 1,85 m werkhoogte.

Hoe werkt trillingsarm funderen met stalen buispalen?

Meten is weten, daarom is het uitvoeren van grondonderzoek voorafgaand aan het uitvoeren essentieel om het juiste werkplan te kunnen vaststellen voor een betrouwbare fundering. Lees hier meer over grondonderzoek.

Bij het trillingsarm heien van stalen buispalen wordt er gewerkt met open stalen buiselementen, welke aan de onderkant worden voorzien van een aangelaste stalen plaat (voetplaat genoemd). Als trillingsdemper, en voor de overbrenging van de benodigde slagkracht, wordt er zo’n 75 cm grind in de palen aangebracht waarop het inwendige valblok van de heimachine op kan slaan. Zo wordt de paal de grond in gedreven tot aan de juiste diepte.

Omdat deze methode ideaal is voor beperkte ruimtes, wordt gewerkt met korte buiselementen, de lengte hiervan wordt bepaald door de beschikbare hoogte in de werkruimte. In principe houden we de elementen zo lang mogelijk, maar er kan al worden gewerkt met stukken vanaf één meter. De bovenkant van de buis is voorzien van een tromp, een verwijding. Zodra de paal zover de grond in is geslagen dat hij nog maar een halve meter uitsteekt boven het maaiveld, wordt het volgende buiselement in deze verwijding gezet en rondom elektrisch vastgelast. Zo wordt de buispaal opgebouwd tot de gewenste diepte bereikt is.

Hierna wordt de paal afgewerkt op de juiste hoogte en gevuld met beton en wordt tevens voorzien van (kop)wapening. Nu is de funderingspaal klaar en kan de betonvloer of funderingsbalk van het bouwproject aanbracht worden door de aannemer.

Wat zijn de voordelen van stalen buispalen?

Omdat de stalen buispaal weinig weegt en er direct op de onderkant van de paal wordt geslagen, is er relatief weinig energie nodig om de juiste paalpunt-diepte te bereiken. Daardoor is deze methode trillingsarm.

Trillingsarm heien met stalen buispalen is een grondverdringend paalsysteem. Dit betekent dat er doorgaans niet voorgeboord wordt, maar dat de grond onder de paal vandaan gedrukt wordt. Dit zorgt er voor dat de paal enorm stevig in de grond staat. De paal kan hierdoor een hoge druk- en trekbelasting aan.

Voorboren bij stalen buispalen gebeurt enkel wanneer er extreem harde tussenlagen gevonden worden bij de sondering.

We rekenen, in samenwerking met een bouwkundig Ingenieurs Bureau volgens de geldende NEN normen uit hoeveel palen nodig zijn om een fundering te maken die sterk genoeg is voor het bouwwerk dat er op komt te staan. Zo garanderen wij een deugdelijke fundering waar u op kunt vertrouwen.

Stalen buispalen kunnen worden aangebracht met lichte, wendbare en kleine machines. Zo kunnen we bijna overal ons werk doen! Veel van onze kleine machines hebben een doorgang van slechts 80cm breed nodig. Onze kleinste machine doet zijn werk al bij een werkhoogte van 1,85m.

We hebben een ruime voorraad buismateriaal die we zelf op maat inkorten en voorzien van een voetplaat en tromp. Hierdoor kunnen we snel en flexibel te werk gaan. Eventuele aanpassingen ten opzichte van het oorspronkelijke plan zijn vaak mogelijk.

Succesvolle projecten met stalen buispalen

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op of vraag een offerte aan. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Specialist in beperkte ruimte