Euro funderingen

Funderingsherstel Allingastate

Funderingsherstel voor opmerkelijke Allingastate

Schijn bedriegt bij deze opvallende “state”. Het Friese kasteeltje Allingastate lijkt eeuwenoud, maar is gebouwd in 1973 op de plek van een oud bestaand gebouw uit 1873, door een groot liefhebber van Friese stinzen. Een bijzonder bouwwerk, waarin de ontwerper al zijn favoriete bouwstijlen heeft gecombineerd en heeft opgetrokken uit oude bouwmaterialen. Met als meest in het oog springende onderdeel, de ui-vormige torenspits. In 1993 werd als kers op de taart nog een toegangspoort toegevoegd.

In 2016 heeft de eigenaar het van de hand gedaan en begonnen de nieuwe eigenaren aan een grote renovatie en verbouwing. Hierbij bleek het fundament in slechte staat. Tijdens de verbouwing werden scheuren in muren zichtbaar en bleek een deel van het huis verzakt. De veengrond waarop het gebouw staat, is door de jaren heen ingeklonken en instabiel geworden, zoals op meer plekken in Friesland het geval is.

Wij zijn ingeschakeld vanwege onze expertise in krappe ruimtes. Het gehele gebouw is opnieuw gefundeerd, waarbij wij met ons materieel ons door smalle gangen moesten bewegen. Onze manier van funderen met stalen buispalen is trillingsarm, en de machines werken hydraulisch op kracht die door een generator buiten het pand wordt geleverd. Dit zorgt voor weinig overlast.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op of vraag een offerte aan. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.