Al 19 jaar uw betrouwbare funderingspartner

Trillingsvrij funderen

Home Trillingsvrij funderen

Trillingsvrij funderen

Heien is normaal gesproken een werkzaamheid die veel trillingen en geluid met zich meebrengt. In sommige situaties is bij het aanleggen van funderingen vereist dat de omgeving wordt beschermd en moet trillingsvrij funderen worden toegepast.

 

Midden in de binnenstad; 100% trillingsvrij!

Waarom trillingsvrij funderen

Bij trillingsvrij funderen (of trillingsvrij heien) wordt gebruik gemaakt van methodes waarbij de funderingspalen de grond in worden geboord, in plaats van geslagen. Bij traditionele heistellingen valt een gewicht op de heipaal om hem de grond in te slaan. Doordat dit slaan ontbreekt, worden alle trillingen weggenomen en de geluidsoverlast aanzienlijk verkleind.

Trillingsvrij heien kan om verschillende redenen worden toegepast:

  • – Geluidsoverlast voor omwonenden
  • – Kans op beschadiging van het gebouw
  • – Kans op beschadiging van omliggende gebouwen
  • – Werk aan kwetsbare monumentale panden
  • – Verstoring van natuur

Hoe werkt trillingsvrij funderen?

Door sommige bedrijven wordt heien met stalen buispalen omschreven als trillingsvrij heien, dit is echter niet waar. Stalen buispalen zijn niet volledig trillingsvrij, maar trillingsarm.

Daadwerkelijk trillingsvrij funderen kan alleen bij methodes waarbij de funderingspaal de grond in wordt geboord. Euro Funderingen al jaren gespecialiseerd in deze trillingsvrije funderingsmethodes. Voor we beginnen met funderen, is er een grondonderzoek bestaande uit zogenaamde sonderingen nodig om te bepalen hoe de ondergrond is opgebouwd en tot welke diepte we moeten funderen. Alleen zo kunnen we gedurende een periode van 10 jaren een deugdelijke fundering garanderen. Afhankelijk van de eisen van de fundering en de ondergrond passen we één van de volgende methodes toe:

Casing draaipalen

Casing draaipalen zijn dikwandige stalen buizen met een vlakke onderkant (zogenaamde voetplaat), waar aan de onderkant van het onderste buiselement een schroefblad aangelast is. Deze wordt de bodem in gedraaid door een hydraulisch aangedreven zware boormachine. Als de juiste diepte bereikt is, wordt de paal gevuld met beton en voorzien van (kop)bewapening.

Schroefinjectiepalen

Schroefinjectie is een specialistische manier van funderen waarbij gebruik wordt gemaakt van een funderingspaal die, net als bij de casing draaipaal, in de grond wordt geschroefd. Dit wordt ook wel een groutinjectiepaal genoemd omdat de paal tijdens het boren gevuld wordt met grout, wat onderaan de buis er uit geperst wordt. Hierdoor wordt een paaldiameter gecreëerd tot de uitwendige diameter van het schroefblad. Dit creëert een enorm stabiele fundering met een grote draagkracht en zeer hoge druk- en trekbelasting.

Trillingsvrij funderen in beperkte ruimtes

Juist bij situaties waar trillingsvrij heien vereist is, treft men ook vaak beperkingen in de ruimte waarin gewerkt kan worden. Denk bijvoorbeeld aan het interieur van een historisch pand. Of aanleg van fundering in een woonwijk. Euro Funderingen is specialist in het werken in beperkte ruimtes.

Lees hier hoe wij werken in beperkte ruimtes.

Waarom u voor trillingsvrij funderen op ons kunt bouwen

Zoekt u naar een fundering waar u letterlijk en figuurlijk op kunt bouwen? Dan bent u bij Euro Funderingen aan het juiste adres. Kwaliteit en betrouwbaarheid staan bij ons al meer dan 25 jaar voorop. Bij trillingsvrij heien en al onze andere werkzaamheden staan wij u met raad en daad bij.

Succesvolle projecten

In de historische blokhuispoortgevangenis in Leeuwarden hebben we maar liefst 63 schroefinjectiepalen aangebracht. De gebouwen uit 1847 liepen door deze trillingsvrije methode geen risico op schade.

Door terpafgravingen in de 19e eeuw, is de 12e eeuwse kerk van Hegebeintum verzakt. Wij hebben de kerk trillingsvrij voorzien van een nieuwe fundering d.m.v. een tafelblad met 10 groutinjectiepalen.

In natuurgebied het Bûtefjild hebben we vanaf het water casing draaipalen aangebracht voor een voetgangersonderdoorgang. Door de trillingsvrij methode blijft de natuur ongestoord.

Wilt u meer weten over ons familiebedrijf? Stel hier uw vraag