Al 19 jaar uw betrouwbare funderingspartner

Trillingsvrij funderen met de schroefinjectiepaal

Home Trillingsvrij funderen Trillingsvrij funderen met de schroefinjectiepaal

Trillingsvrij funderen met de schroefinjectiepaal

Funderen met geboorde, trillingsvrije schroefinjectiepalen is een specialistische manier van funderen met stalen buiselementen De onderkant van het eerste element is voorzien van een schroefblad, een boorpunt en uitstroom openingen. Deze paal wordt tijdens het aanbrengen onder druk gevuld met grout, wat ook door de uitstroom openingen aan de onderkant van het eerste paalsegment naar buiten wordt geperst. Hierdoor wordt de gehele paal ook aan de buitenkant voorzien van grout. Hierdoor wordt de paal ook aan de buitenkant voorzien van grout, dit creëert een enorm stabiele fundering met een grote draagkracht en zeer hoge druk- en trekbelasting.

De hoogste druk- en trekbelasting

Funderen zonder overlast

Het grootste voordeel van trillingsvrij funderen? Dat u kunt funderen zonder overlast. Door te “heien” zonder trillingen wordt de grootste ergernis van de buren direct verholpen. Bij een schroefinjectiepaal wordt de funderingspaal de grond in gedraaid, waardoor er geen “gebonk” op de paal is wat bij traditioneel funderen zoveel geluidsoverlast veroorzaakt.

Benieuwd hoe dit klinkt? Bekijk deze spontane video die we hebben opgenomen in Harlingen bij het maken van een fundering voor een aanbouw.

Funderen zonder schade

Een groot voordeel van trillingsvrij funderen met een schroefinjectiepaal, is dat deze manier van funderen absoluut geen trillingen met zich meebrengt. De trillingen van de grote heistellingen kunnen schade veroorzaken aan omliggende gebouwen, en de natuur in de omgeving verstoren. Door trillingsvrij te funderen met schroefinjectiepalen wordt deze schade voorkomen.

Sterke fundering met de schroefinjectiepaal

De schroefinjectiepaal wordt ook wel de groutinjectiepaal genoemd. Redelijk letterlijk beschrijvende namen, want deze paal wordt in de grond geschroefd en gevuld met grout (een cementachtig materiaal). Deze schroefinjectiepaal is voorzien van een schroefblad en een punt. Het grout kan door meting gedoseerd worden afgegeven aan de onderkant van de paal, hierdoor wordt de paal ook ingepakt met grout tijdens het draaien. In zowel de vaste zandlaag, als ook rond de paalschacht, komt een laag grout om de paal heen voor een enorm sterke funderingspaal.

Door deze grondverdringende methode te combineren met het inpakken met grout wordt een enorm sterke en stabiele fundering gecreëerd met de volgende eigenschappen:

  • – 100% trillingsvrij
  • – Geluidsarm
  • – Hoogste druk- en trekbelasting
  • – De paal is enorm stevig in de grond verankerd
  • – Het grout zorgt voor een grotere diameter van de paal, die kan oplopen tot de diameter van het schroefblad
  • Goed toe te passen in beperkte ruimtes

Het groutinjectie systeem is de perfecte oplossing in beperkte ruimtes en hoogtes. Al in ruimtes vanaf 2,15 meter hoog en 75 centimeter breed voeren wij onze werkzaamheden uit. De verschillende paalsegmenten worden met lassen of schroefdraadverbindingen aan elkaar verbonden. De lengtes van de paalsegmenten variëren van 1 tot 12 meter. Hiermee kan een paallengte van wel 30 meter gerealiseerd worden, waarvan ook enkele meters zich in de vaste zandlaag kunnen bevinden.

Op Euro Funderingen kunt u bouwen

Heeft u een betrouwbare, kwalitatieve fundering nodig waarbij het noodzakelijk is dat er zonder overlast of trillingen gefundeerd wordt? Dan kunt u vertrouwen op Euro Funderingen. Al meer dan 25 jaar maken wij funderingen in heel Nederland en Duitsland in moeilijk bereikbare ruimtes.

Succesvolle projecten

In het bekende Familia warenhuis in Oldenburg, hebben wij groutinjectiepalen aangebracht. Er is hier gekozen voor schoefinjectiepalen zodat de klus geklaard kon worden voor de bezoekers weer voor de deur stonden de volgende dag.

In de binnenstad van Leeuwarden hebben wij maar liefst 40 funderingspalen trillingsvrij aangebracht.

Ook voor de fundering van dit gemaal in Drachten is gekozen voor groutinjectiepalen.

Wilt u meer weten over ons familiebedrijf? Stel hier uw vraag