Euro funderingen

Fietsbruggen – Centrale As

Twee fietsbruggen Centrale As

Euro Funderingen is trots dat zij de fundering heeft aangelegd voor twee fietsbruggen over de Centrale As in Noordbergum!

De opdracht: het leveren en aanbrengen van (per brug) 36 stalen buispalen met een diameter van 273 x 12,5 mm.

De werkzaamheden zijn gestart met de fundering van de eerste brug aan de Heidstreek. Hier zijn 36 palen, variërend in lengte van 6 tot 11 meter gebruikt. In totaal is er 308 meter stalen buispaal de grond in gegaan.

Daarna door naar de tweede brug, aan de Westersingel. Net als bij de eerste brug, was hier ook sprake van een sterke variatie in gebruikte paallengte, namelijk van 5,5 m tot 16,5 m. In totaal is voor deze brug 332 meter aan funderingspaal gebruikt.

Omdat een groot aantal stalen buispalen na het plaatsen van het brugdek in het zicht zijn gebleven, kwam de uitlijning erg nauw. Daarom zijn deze palen voor het aanbrengen 2,5 m voorgeboord. Na het afronden van de fundering heeft de aannemer de werkzaamheden voortgezet.

De fietsbruggen zijn gerealiseerd door de combinatie Nije Daam v.o.f. (Mobilis B.V., Van Gelder aannemingsmaatschappij B.V. & Friso Civiel B.V.) in opdracht van de provincie Friesland.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact met ons op of vraag een offerte aan. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.